Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Korak po tržiško z Nežo Vovk

Spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Z Nežo Vovk boste na dvournem vodenem potepu ujeli marsikatero zanimivo zgodbo iz nekdanjega življenja na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami.

Srečali se bomo pri znamenitem tržiškem zmaju. 

Začeli bomo z vodenim ogledom po starem mestnem jedru Tržiča, polnim zanimivih zgodb. V eni izmed stranskih uličic bomo obiskali usnjarsko delavnico, ki ponuja edinstvene, ročno izdelane usnjene torbe, pasove, denarnice, copate in druge lepe stvari. Nato se bomo sprehodili mimo starega industrijskega območja, zaradi katerega je bil Tržič nekdaj pomembno gospodarsko središče.

Pred Sokolnico, več kot sto let staro rekreacijsko dvorano, bomo izvedeli zanimivosti o športu, rudarstvu in povezavi Tržiča s Francijo.

Za zaključek s stilom bomo vstopili v prostore nekdanje tovarne obutve Peko in obiskali čevljarsko podjetje Proalp, ki izhaja iz bogate čevljarske tradicije Tržiča. Ogledali si bomo njihovo proizvodnjo čevljev in doživeli predstavitev iz prve roke.

* v primeru, ko je podjetje Proalp zaprto, bomo ogled zaključili na griču pri cerkvi svetega Jožefa. 

Kdaj se nam lahko pridružite 

  • KORAK PO TRŽIŠKO: ob torkih od 10.30 do 12.30, zasebni ogledi v terminu, ki ustreza vam. 
  • KORAKEC PO TRŽIŠKO (vodenje prilagojeno otrokom): ob sobotah ob 16.00, zasebni ogledi v terminu, ki ustreza vam. 
  • Obvezne prijave vsaj en dan pred vodenjem. Prijavite se s prijavnim obrazcem na spletni strani www.okrogbleda.si ali sms sporočilom na telefonsko številko 031 892 185.

Trajanje ogleda: 2 uri

Izhodišče: pri zmaju iz petelinjega jajca

Jeziki: slovenski, angleški, francoski

Cena: 

  • redni ogledi 15 EUR/osebo,
  • 25 EUR/par ali družino.
  • Ogled za zaključeno skupino v terminu po vaši želji 80 EUR.

Informacije in rezervacije: neza@aroundbled.comwww.okrogbleda.si ali 031 892 185.

Neža o sebi

Navdušena vodnica s slovensko državno licenco za turistično vodenje, certificirana Čebelarsko-turistična vodnica, lokalna vodnica za Tržič ter za regijo Julijske Alpe. Zelo navezana na svojo domačo regijo, kjer opravim večino vodenj.

Delujem kot vodnica na poletnem avtobusu Hop-on z Bleda do Tržiča.

Aktivna članica Združenja regionalnih vodnikov Slovenije (ARGOS), članica združenja svetovnih turističnih vodnikov (WFTGA) in Evropske zveze vodnikov (FEG).

Diplomirana prevajalka za angleški in francoski jezik lahko obiskovalcem v več jezikih prijetno in izčrpno predstavim Gorenjsko in svoj rojstni kraj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...