Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Korak po tržiško z Nežo Vovk

Spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Z Nežo Vovk boste na dvournem vodenem potepu ujeli marsikatero zanimivo zgodbo iz nekdanjega življenja na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami.

Kako poteka naš ogled?

Tržič, zbor pri zmaju iz petelinjega jajca (nasproti avtobusne postaje Tržič).

Začeli bomo z informativnim sprehodom po starem mestnem jedru Tržiča. V eni izmed stranskih uličic bomo obiskali usnjarsko delavnico, ki ponuja edinstvene, ročno izdelane usnjene torbe, pasove, denarnice, copate in druge lepe stvari. Nato se bomo sprehodili mimo starega industrijskega območja, zaradi katerega je bil Tržič nekdaj pomembno gospodarsko središče.

Pred Sokolnico, več kot sto let staro rekreacijsko dvorano, bomo izvedeli zanimivosti o športu, rudarstvu in povezavi Tržiča s Francijo.

Za zaključek s stilom bomo vstopili v prostore nekdanje tovarne obutve Peko in obiskali čevljarsko podjetje Proalp, ki izhaja iz bogate čevljarske tradicije Tržiča. Ogledali si bomo njihovo proizvodnjo čevljev in doživeli predstavitev iz prve roke.

Kdaj se nam lahko pridružite na ogledu?

  • ob torkih od 10.30 do 12.30 (rezervacije na portalu Airbnb)
  • ob sredah od 10.30 do 12.30 (rezervacije neposredno pri ponudniku)

Oglede izvajamo v slovenskem, angleškem in francoskem jeziku.

OBVEZNE PRIJAVE VSAJ DVA DNI PRED DOGODKOM!

Informacije in rezervacije:

Cena: 12 EUR na osebo, 70 EUR na skupino (do 15 ljudi) pri rezervaciji neposredno pri ponudniku. Cene na portalu Airbnb od 9 EUR na osebo (odvisno od števila rezervacij, terminov itd.)

Neža o sebi

Navdušena vodnica s slovensko državno licenco za turistično vodenje, certificirana Čebelarsko-turistična vodnica, lokalna vodnica za Tržič ter za regijo Julijske Alpe. Zelo navezana na svojo domačo regijo, kjer opravim večino vodenj.

Delujem kot vodnica na poletnem avtobusu Hop-on z Bleda do Tržiča.

Aktivna članica Združenja regionalnih vodnikov Slovenije (ARGOS), članica združenja svetovnih turističnih vodnikov (WFTGA) in Evropske zveze vodnikov (FEG).

Diplomirana prevajalka za angleški in francoski jezik lahko obiskovalcem v več jezikih prijetno in izčrpno predstavim Gorenjsko in svoj rojstni kraj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...