Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Polet s tandem jadralnim padalom
Poletimo nad tržiško deželo, zajadrajmo nad Ljubljansko kotlino

Tržič leži skrit v sotočju Tržiške Bistrice in Mošenika, okoliške vzpetine pa ponosno obrobljajo Ljubljansko kotlino. Z vrhov tržiških gora se širi edinstven razgled, preko Kranja vse do Ljubljane in še naprej, mimo Storžiča do Krvavca in na zahod vse do mogočnih Julijcev. Pogled z vrhov je res lep, še bolj doživet pa je s sedeža tandem jadralnega padala. Kdaj ga boste doživeli vi?

Najprej je treba navzgor ... a vsaka kapljica znoja je na vrhu poplačana

Hoja v breg je naporna, doseči vrh pa uspeh, veselje in zadoščenje. Z vsakim korakom višje se narava spreminja, odstirajo se novi in novi pogledi.

Vzpon v družbi lokalnega jadralnega padalca je začinjen z mnogimi zgodbami od blizu in daleč; zdi se, da je pot mnogo krajša in manj strma ...

Poletimo kot ptica

Povratek na izhodišče naj bo nekoliko drugačen. S pravo mero adrenalina in ob prelepih razgledih na okoliške gore, doline in ravnico se je možno z nekaterih vzletišč spustiti s tandem jadralnim padalom.

Letimo v vseh letnih časih

Za polete s tandem jadralnim padalom je primeren vsak letni čas. Poleti po vročih dnevih občudujemo zahajajoče sonce, jeseni poletimo čez obarvane krošnje dreves, pozimi jadramo prek belih strmin in spomladi tudi v višinah začutimo prebujajočo se naravo.

Vzletišča:

Polet s tandem jadralnim padalom je možen z naslednjih vzletišč:

  • Dobrča (46.3714, 14.2624)
  • Kriška gora (46.3515, 14.3326)
  • Potoška gora (46.3124, 14.4543)
  • Zaplata (Hudičev boršt) (46.3281, 14.4411)
  • Ambrož pod Krvavcem (46.282, 14.5252)
  • Krvavec (46.2978, 14.5293)
  • ter z drugih vzletišč po Gorenjskem.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...