Skip to content
Můj výběr

Ráj horských turistů v každém ročním období

Na širšem območju naravnega spomenika Dovžanova soteska (Slap – Jelendol) bodo do sredine novembra 2019 potekala sanacijska dela, zato bo promet v svetlem delu dneva moten oz. onemogočen, urejen in ustrezno označen bo obvoz prek Loma pod Storžičem in naprej po gozdni cesti proti Medvodjam (dobrih 15 km dlje). Od 18. ure dalje do zgodnjih jutranjih ur bo cesta odprta.

Dostop do planin pod Košuto je možen iz Tržiča po markirani planinski poti čez Kal, iz vasi Podljubelj po označeni markirani poti ali mimo kmetije Matizovec in po ostalih markiranih planinskih poteh. Pohodnike prosimo, da svoja vozila parkirajo čim nižje v dolini in le tam,  kjer je parkiranje dovoljeno. Vozil naj ne puščajo ob cesti.

Vse uporabnike prosimo, da upoštevajo zapore in ne vstopajo na gradbišča.

Razkošje se v Tržiču meri v številu pohodniških in kolesarskih poti. V dolinah pod Karavankami jih je toliko, da ob vsakem prihodu odkrijete novo najljubšo! Zahtevni pohodniki lahko izbirate med 150 kilometri markiranih poti vseh zahtevnosti, družine boste našle mir med planšarji in razgledi na travnata gorska pobočja.

Čaka vas Košuta, najdaljše slovensko pogorje.

Razvaja vas z razgledi in mehkobo travnatih pobočij. Poleg Košute so tu še Begunjščica, Dobrča, Storžič in Kriška gora, pa koči na Kriški gori in Dobrči, zavetišče v Gozdu, doma pod Storžičem, pod Zelenico, na Kofcah in na Šiji. Prosti plezalci pa bodo brusili prste v Dovžanovi soteski in Beli peči.

Pocrkljajte se na planšarski način.

K počitku in užitku vabijo številne planšarije in gorske kmetije. Gostoljubni domačini bodo za vas poskrbeli s pristnimi domačimi jedmi, zlasti mlečnimi. Vsi poznamo kislo mleko, tu pa lahko dobite tudi "masovnek", staro planšarsko jed iz kisle smetane, moke in jajc, je ki danes redka specialiteta.

Se greste znojit, uživat, ali oboje?

Ne splača se tuhtati predolgo. Na Tržiškem je smer jasna in ena sama - gor!

Horské trasy

Tento web používá ke zlepšení výkonu soubory cookie.
Tyto cookies nemají vliv na vaše soukromí. Více ...