Skip to content
Můj výběr

Gozdna učna pot

Zaradi sanacijskih del po oktobrski ujmi so Razgledna učna in gozdna učna pot ter cesta skozi Dovžanovo sotesko do sredine novembra 2019 zaprte. Zaprto je tudi Razstavno izobraževalno središče RIS Dolina.

Pot poteka po levem bregu Tržiške Bistrice, od najožjega dela soteske do parkirišča v Čadovljah. Namen gozdne učne poti je obiskovalcem predstaviti bogastvo narave, sestavine okolja, odnose med njimi in njihov pomen.

Na sprehodu po gozdni učni poti se boste ob informativnih tablah seznanili s sestavinami okolja in odnosom med posameznimi sestavinami ter njihovim pomenom.

Izvedeli boste, kakšne so funkcije gozda, razvoj in sestava gozda, kako pomembno je pravilno gospodarjenje z gozdovi, ki podpira naravno obnovo gozda. Table govorijo tudi o živalih, ki poseljujejo različne sloje v gozdu, o značilnostih gozdnega ekosistema na splošno in nekaterih posebnostih gozdnih površin na območju Slovenije.

Dolžina poti, ki jo sestavlja 6 opazovalnih točk je približno 1.000 metrov. Priporočamo, da ogled gozdne učne poti vključite v ogled Razgledne učne poti Dovžanove soteske.

V blízkosti se nachází:

Tento web používá ke zlepšení výkonu soubory cookie.
Tyto cookies nemají vliv na vaše soukromí. Více ...