Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Planšarija Kofce**

Planšarija Kofce se nahaja na planini Kofce, na južnem pobočju Karavank grebena Košute, ki je obenem najdaljši greben Karavank, na nadmorski višini okoli 1500 m. Planšarija je odlično izhodišče na okoliške dvatisočake in bližnje planšarije. Dostop do koče je mogoč peš ali s kolesom.

V času paše na planini skrbijo za 80 glav govedi in nekaj konjev. Mleko tudi predelujejo, na voljo so vam različni izdelki, od kislega mleka do jogurta, navadnega mladega sira, sira z dodatki planšarskih zelišč, skute, kisle smetane, masla, sirotke, pinjenca, skutnih namazov itd.

Vse, kar vam postrežejo je narejeno izključno iz sestavin ki jih pridelajo na planini. V poletnem času potekajo tudi tečaji nabiranja zelišč, v jesenskem času pa si lahko zagotovite tudi svoj planinski čaj, ki je poleg drugih izdelkov na voljo vse leto.

Planšarija nudi tudi prenočišča, v dveh sobah vam je na voljo 8 ležišč. Uživajte v jutranjem pogledu na gore in si privoščite pravi kmečki zajtrk. Čez dan pa doživite planšarijo in življenje planšarjev ob opazovanju živali in stiku z njimi ter okusite domače jedi.

Pozimi je planšarija odprta ob koncu tedna, od planšarije do spodnje kmetije (Matizovc) se lahko spustite s sanmi. Dostop pozimi je možen peš ali s turnimi smučami.

Kulinarična ponudba

V času pašne sezone (1. 6. - 30. 9.) planšarija nudi tradicionalne planšarske jedi: kislo mleko, masovnek, ajdove žgance, enolončnice, sladice, posebnost so štruklji in jedi iz ajde (ajdovi štruklji, ajdovi žganci, ajdova kaša z gobami), kruh iz krušne peči in domače mesnine.

Kapacitete

skupna ležišča 6/1 in soba 2/1

Dodatna ponudba

Planšarski izdelki (mleko, siri, skuta, jogurt, maslo, čaji), tečaji nabiranja zelišč, delavnice "kaj dela planšar" (za organizirane skupine predšolskih otrok).

Opombe

Planšarija je stalno odprta od 1. 6. do 30. 9., ostali del leta pa ob vikendih. Govorijo angleško in nemško.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...