Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Korak po tržiško z Nežo Vovk

Spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Z Nežo Vovk boste na dvournem vodenem potepu ujeli marsikatero zanimivo zgodbo iz nekdanjega življenja na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami.

Korak po tržiško se je uvrstil med vodenja sofinancirana s strani Slovenske turistične organizacije. Brezplačnih vodenj se boste lahko udeležili od 15. septembra 2020 dalje, in sicer vsak torek in sredo ob 10.30. Za zaključene skupine je ogled možen tudi ob drugih vnaprej dogovorjenih termnih.  

Kako poteka naš ogled?

Tržič, zbor pri zmaju iz petelinjega jajca (nasproti avtobusne postaje Tržič).

Začeli bomo z informativnim sprehodom po starem mestnem jedru Tržiča. V eni izmed stranskih uličic bomo obiskali usnjarsko delavnico, ki ponuja edinstvene, ročno izdelane usnjene torbe, pasove, denarnice, copate in druge lepe stvari. Nato se bomo sprehodili mimo starega industrijskega območja, zaradi katerega je bil Tržič nekdaj pomembno gospodarsko središče.

Pred Sokolnico, več kot sto let staro rekreacijsko dvorano, bomo izvedeli zanimivosti o športu, rudarstvu in povezavi Tržiča s Francijo.

Za zaključek s stilom bomo vstopili v prostore nekdanje tovarne obutve Peko in obiskali čevljarsko podjetje Proalp, ki izhaja iz bogate čevljarske tradicije Tržiča. Ogledali si bomo njihovo proizvodnjo čevljev in doživeli predstavitev iz prve roke.

Kdaj se nam lahko pridružite na ogledu?

  • ob torkih od 10.30 do 12.30 
  • ob sredah od 10.30 do 12.30 

OBVEZNE PRIJAVE VSAJ DVA DNI PRED DOGODKOM na neza@aroundbled.com  ali 031 892 185.

Neža o sebi

Navdušena vodnica s slovensko državno licenco za turistično vodenje, certificirana Čebelarsko-turistična vodnica, lokalna vodnica za Tržič ter za regijo Julijske Alpe. Zelo navezana na svojo domačo regijo, kjer opravim večino vodenj.

Delujem kot vodnica na poletnem avtobusu Hop-on z Bleda do Tržiča.

Aktivna članica Združenja regionalnih vodnikov Slovenije (ARGOS), članica združenja svetovnih turističnih vodnikov (WFTGA) in Evropske zveze vodnikov (FEG).

Diplomirana prevajalka za angleški in francoski jezik lahko obiskovalcem v več jezikih prijetno in izčrpno predstavim Gorenjsko in svoj rojstni kraj.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...