Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Praznični december v Tržiču

Tržiški Veseli december je živahen in simpatičen. Lepo okrašeno mestno jedro v predprazničnih dneh pričaka obiskovalce s sejemskim vrvežem, silvestrsko zabavo tako za otroke kot tudi za odrasle pa tudi letos pripravljamo na glavni tržiški ulici. Obilo prazničnih prireditev pa pripravljajo tudi po okoliških vaseh.

16. in 17. decembra bodo v Žiganji vasi, pri cerkvi sv. Urha, zdaj že tradicionalne Žive jaslice. Ob 17. uri se prične vaški sejem, kjer okoliški kmetje in obrtniki ponujajo svoje dobrote in izdelke. Po uprizoritvi Božične zgodbe za animacijo in obdarovanje otrok poskrbi Božiček.  

 21. decembra, od 16. ure dalje, bo na Trgu svobode dišalo po praznikih. Na Novoletnem bazarju bomo med drugim predstavili prvo tržiško čokolado in druge izdelke, nastale v projektu Tržič – mesto dobrih misli in želja. 24. decembra boste na stojnicah v občinskem atriju lahko nakupili še zadnja darila za najdražje, najmlajše pa bo obiskal tudi Božiček. 28. decembra pa se bomo z baklami in v spremstvu pevk ljudskih pesmi iz Folklorne skupine Karavanke podali na pohod do cerkve sv. Jožefa nad Tržičem.

Člani Pihalnega orkestra Tržič so  pripravili nov božično-novoletni koncert, s katerim vsako leto zaznamujejo vrhunec prazničnih dni. Tokrat vas bodo popeljali v magični svet fantazije, čarovnije in brezmejne domišljije. S svojimi zvoki vam bodo pred oči naslikali podobe škratov, zmajev in drugih bitij iz starodavnih bajk in zgodb, pri prikazu le-teh pa jim bodo na pomoč priskočili tudi članice in člani KUD Ampus, ki so s svojimi vrhunsko izdelanimi maskami in kostumi in opremo že postavili Tržič na zemljevid fantazijskega sveta. Da pa vseeno ne pozabimo na koledarsko leto, pa seveda ne bo manjkalo melodij, ki jih celo leto tako težko čakamo, vse dokler nam v srcih navsezadnje ne zanetijo prazničnega plamena, katerega srečni nosimo s seboj, polni spominov in dobre volje vse tja do naslednjega decembra.

V Galeriji družine Ribnikar si lahko ogledate premične Tekčeve jaslice, ki sodijo med najlepše dosežke ljudske in verske kulture pri nas. 30. decembra pa vas vabijo na koncert koledniških pesmi, ki so jih nekdaj prepevali na Gorenjskem.

V leto 2017 bodo na zadnji dan iztekajočega se leta najprej vstopili otroci, saj za njih pripravljamo prav posebno silvestrsko zabavo. Ob 15. ure dalje bodo na Trgu svobode potekale različne delavnice, plesni in čarovniški nastopi, obiskal nas bo dedek Mraz ... Zadnjih nekaj minut starega leta boste preživeli v družbi Alenke Kolman in pujse Pepe in novemu letu nazdravili z otroškim šampanjcem.

Zabava se bo nadaljevala ob 22. uri, ko bo za dobro vzdušje skrbel Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami, Mestna kavarna pa bo poskrbela, da v leto 2017 ne boste stopili ne lačni in ne žejni.

Za prijetno vzdušje boste skupaj z nami poskrbeli vi, dragi obiskovalci. Ne pozabite na  volnene rokavice in toplo kapo, pridite v čim večjem številu in se prepustite  prazničnemu  razpoloženju na lepo okrašenih tržiških ulicah.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...