Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Pustovanje

Prebudite nekaj svoje domišljije, preizkusite spretnost rok in se nam pridružite na tradicionalni pustni prireditvi v Tržiču. Nasmejite se malim in velikim šemam ter skupinskim maskam, ki vsako leto znova pripovedujejo različne zgodbe iz aktualnih tem.

Pustna nedelja je tradicionalno rezervirana za nekatere največje in najbolj tradicionalne karnevalske prireditve. Tudi v Tržiču je tako.

 Na pustni povorki svojo izvirnost, domišljijo in ustvarjalnost pokažejo odrasli in odrasli  tako iz domače občine kot tudi iz njene okolice. Sprevod tematskih skupinskih in posameznih mask spremljajo in vodijo animatorji, na čelu s Pihalnim orkestrom Tržič.  Budno oko komisije pa ocenjuje izvirnost zamisli, ustvarjalnost, koreografijo in kakovost izdelave mask. Po pustnem sprevodu sledi pustno rajanje in podelitev nagrad.

Pustna povorka bo proti mestnemu jedru krenila v nedeljo, ob 14. uri izpred Hipermarketa Mercator. Tam se bodo skupinske in posamične maske predstavile obiskovalcem in komisiji, ki bo najboljše tudi nagradila s praktičnimi in denarnimi nagradami. Za zabavo bo skrbel DJ Johny. Po razglasitvi najlepših mask, pa bodo prizorišče zavzeli Lomski fantje in predstavili običaj "Lomski ploh ali Vomnsk poh". Vomnsk poh se vleče vedno takrat, kadar od božiča do pusta v vasi ni nobene ohceti. Ploh je velika smreka, ki jo fantje poiščejo in posekajo ter slovesno vlečejo skozi vas v posmeh vsem dekletom, ki se niso hotela poročiti.  

Datum naslednje prireditve

nedelja, 3. marec 2019

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...