Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

VAŠA ALPSKA POT

Razkošje se v Tržiču meri v številu pohodniških in kolesarskih poti. V dolinah pod Karavankami jih je toliko, da ob vsakem prihodu odkrijete novo najljubšo! Zahtevni pohodniki lahko izbirate med 150 kilometri markiranih poti vseh zahtevnosti, družine boste našle mir med planšarji in razgledi na travnata gorska pobočja.

Čaka vas Košuta, najdaljše slovensko pogorje.

Razvaja vas z razgledi in mehkobo travnatih pobočij. Poleg Košute so tu še Begunjščica, Dobrča, Storžič in Kriška gora, pa koči na Kriški gori in Dobrči, zavetišče v Gozdu, doma pod Storžičem, pod Zelenico, na Kofcah in na Šiji. Prosti plezalci pa bodo brusili prste v Dovžanovi soteski in Beli peči.

Pocrkljajte se na planšarski način.

K počitku in užitku vabijo številne planšarije in gorske kmetije. Gostoljubni domačini bodo za vas poskrbeli s pristnimi domačimi jedmi, zlasti mlečnimi. Vsi poznamo kislo mleko, tu pa lahko dobite tudi "masovnek", staro planšarsko jed iz kisle smetane, moke in jajc, je ki danes redka specialiteta.

Se greste znojit, uživat, ali oboje?

Ne splača se tuhtati predolgo. Na Tržiškem je smer jasna in ena sama - gor!

OBVESTILO ZA OBISKOVALCE OBMOČJA »KOFCE – VELIKI VRH – KOŠUTA – PLANINE POD KOŠUTO«

Naselje: Podljubelj, občina: Tržič

Zelo lepa narava in gostoljubje v kočah privabljajo vedno več obiskovalcev, še posebno ob lepem vremenu. Večina se pripelje z lastnim vozilom, na koncu ceste v Podljubelju pri Matizovčevi kmetiji pa ni prostora za parkiranje, saj so površine namenjene kmetijsko-gozdarski dejavnosti. Obe kmetiji Matizovec in Zajmen sta aktivni gorski kmetiji, za svojo dejavnost in tudi morebitne intervencije pa potrebujeta neovirano prometno pot.

Obiskovalci svoja vozila pustite na parkirišču – bodoči vstopni točki  (koordinate 46.414697, 14.300195 ). Število parkirnih mest je omejeno. Pot od tu dalje nadaljujete peš in po označenih in markiranih poteh. Svetujemo vam, da izberete katero od markiranih planinskih poti, ki vodijo iz centra Tržiča in bližnje okolice.

Z upoštevanjem prometne signalizacije in drugih sporočil boste izkazali spoštovanje do domačinov in s tem prispevali k spodbujanju trajnostne mobilnosti in umirjanju prometa v gorskem okolju. Odgovorni turizem je priložnost naših generacij in eden od ciljev delovanja Planinske zveze Slovenije.

Planinske poti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...