Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

ODKRIJ KOŠČEK RAJA LAHKIH NOG NAOKROG

Odkrij razkošje poti, ki jim ni videti konca, pa naj te vodijo po mogočnih vršacih, dišečem gozdu, romantičnem mestnem jedru ali po simpatičnih vaseh Tržiškega. Vsak lahko najde sebi primerno pot, pa naj bo adrenalinski odvisnež ali pa družina, ki gre na sproščujoč sprehod po kosilu.

OBVESTILO ZA OBISKOVALCE OBMOČJA »KOFCE – VELIKI VRH – KOŠUTA – PLANINE POD KOŠUTO«

Naselje: Podljubelj, občina: Tržič

Zelo lepa narava in gostoljubje v kočah privabljajo vedno več obiskovalcev, še posebno ob lepem vremenu. Večina se pripelje z lastnim vozilom, na koncu ceste v Podljubelju pri Matizovčevi kmetiji pa ni prostora za parkiranje, saj so površine namenjene kmetijsko-gozdarski dejavnosti. Obe kmetiji Matizovec in Zajmen sta aktivni gorski kmetiji, za svojo dejavnost in tudi morebitne intervencije pa potrebujeta neovirano prometno pot.

Obiskovalci svoja vozila pustite na parkirišču – bodoči vstopni točki  (koordinate 46.414697, 14.300195). Število parkirnih mest je omejeno. Pot od tu dalje nadaljujete peš in po označenih in markiranih poteh. Svetujemo vam, da izberete katero od markiranih planinskih poti, ki vodijo iz centra Tržiča in bližnje okolice.

Z upoštevanjem prometne signalizacije in drugih sporočil boste izkazali spoštovanje do domačinov in s tem prispevali k spodbujanju trajnostne mobilnosti in umirjanju prometa v gorskem okolju. Odgovorni turizem je priložnost naših generacij in eden od ciljev delovanja Planinske zveze Slovenije.

Planinske poti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...