Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Deviška smučina po idealnem pršiču

Če ste hkrati ljubitelj gora in smučanja, potem vam bo na Tržiškem vriskalo srce. Tu je kraljestvo čudovitih turnih smuk – od lahkih, za vsakogar, do zahtevnejših, ki zadišijo po alpinističnem smučanju; od tistih, v katerih uživamo že ob prvem snegu, do pomladno omehčanih poznih rezanj skozi pokrajino.

Govori se, da je na Tržiškem pozimi najboljši pršič v deželi.

Kdor ga je preizkusil, ve. Izkušeni svoje zimske pohode na naravna smučišča usmerjajo po številnih pobočjih Stola, Košute, Kriške gore. Za prve korake v turnem smučanju pa je najprimernejša Zelenica. Dom na Zelenici so po požaru obnovili in danes je znan tudi po svojem Gorniškem učnem centru.

Pol turnega smučanja je zimski pohod navzgor.

In tu ima Tržiško kaj ponuditi. Najbolj priljubljena sta vzpona s Kofc na Veliki vrh in na Kladivo. Mnogim so znane zimske lepote Tegoške gore, Košutnikovega turna, Tolste Košute, Dobrče, Velikega Javornika  in številne druge. Ture so različne. Začnejo se s prvim snegom, ki vsako leto očara.

Uživate lahko čez vso dolgo zimo.

Turno smučanje je nekaj najlepšega, kar lahko pozimi počnemo na gorah. Smučanje na najboljšem slovenskem pršiču na kristalno jasno popoldne pa je nekaj, česar ne pozabiš nikoli.

Turno smučanje v okolici Zelenice (PDF)

Pred odhodom na turo se o trenutnih razmerah pozanimaj na: https://www.facebook.com/SVSPZelenicaTrzic/.

Turnosmučarske poti

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...