Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Blog

  • V naravo na Gorenjsko

    V naravo na Gorenjsko

    Veliko sem že pisala o Tržiču z okolico in ker prihajajo vedno lepši dnevi, naj tu razkrijem še en razlog, zakaj se splača obiskati ta konec Slovenije. Zaradi krasne narave, kjer se nadihaš svežega zraka in si spočiješ oči.

    Preberi več

  • Z otroki na Šijo pod Košuto

    Z otroki na Šijo pod Košuto

    Ta vikend smo preživeli v Tržiču in sončno nedeljo smo želeli izkoristiti za pohod na Karavanke, odločili smo se za pohod z otroki na Šijo. Osvojiti enega od vrhov oz. eno od planin pod Košuto, ki bo primerna za otroke. Ian, 3 leta, in Nina, 7 let, sta do sedaj spoznala manjše hribe, ampak jima je bil pohod na Šijo izjemno všeč in sta ga brez težav prehodila.

    Preberi več

  • Vikend z otroki: Tržič in glamping Mountain fairy tale

    Vikend z otroki: Tržič in glamping Mountain fairy tale

    Ko raziskujemo našo čudovito deželo in iščemo najboljše družinske kotičke, iščemo kraje, kjer si lahko odpočijemo, kjer se lahko povežemo, a hkrati, kjer se lahko zabavamo, raziskujemo in kaj novega naučimo. Tržič mogoče ni prva gorenjska destinacija na katero pomislimo, a bi to zagotovo lahko bila! Še bolje, če ostanemo več dni z izhodiščno točko v glamping Mountain fairy tale.

    Preberi več

  • V gorski pravljici

    V gorski pravljici

    Kadar se odpravimo na vikend oddih, mi je pomembno veliko stvari. Kaj bomo počeli, kaj vse bomo videli, pa tudi kje bomo spali. Tokrat smo v Tržiču odkrili čudovit Glamping Mountain Fairy Tale, ki nas je navdušil iz večih razlogov.

    Preberi več

  • Kladivo (2.094 m)

    Kladivo (2.094 m)

    Končno zopet malo višje. Gorenjska ima več kot dovolj gora in pohodnih poti. Tako nam ni potrebno skrbeti za izhod iz regije. Težava je nastopila le v jutranjih urah. Odhod v gore sem moral prestaviti na 6 uro, kar pa ni po mojem okusu. Kar malce nervozno je bilo zjutraj zaradi poznega odhoda. Navadno sem ob tej uri že nekje visoko v gorah, kjer lovim prve žarke. Za mesec dni se bo potrebno navaditi na kasnejši odhod.

    Preberi več

  • Vrtača (2.181 m)

    Vrtača (2.181 m)

    Gorovje nad Tržičem in Ljubeljem je kar dobro oblegano. Tik nad nekdanjim smučiščem na Zelenici se dviga tudi mogočna Vrtača. Znana je tudi po svojem vrhu, ki ga krasi znamenje s cepinom in vrvjo.

    Preberi več

  • Podajte se v naravo in postanite raziskovalci

    Podajte se v naravo in postanite raziskovalci

    Pred dnevi je bila v družbi debata, da se otrokom ne ljubi hoditi v hribe ali v naravo na splošno. Ne vem, če imam jaz to srečo, da mojadva nista takšna – prej kot to bi rekla, da izbiramo res krasne destinacije, kjer je vedno veliko zanimivega za videti, hkrati pa niso prenaporne, da bi zato dobila odpor do tovrstnih družinskih izletov. Takšen je bil tudi sprehod po Dovžanovi soteski.

    Preberi več

  • Zanimiva zgodovina, prijazni ljudje, lepa narava - vse to nudi Tržič

    Zanimiva zgodovina, prijazni ljudje, lepa narava - vse to nudi Tržič

    Tržič je bil zame vedno le tisto majhno mestece, mimo katerega smo se peljali, ko smo šli v Ikeo v Celovec. Nisem vedela, da zamujam marsikaj in ko boste prebrali spodnje vrstice, boste morda tudi vi ugotovili, da si za Tržič splača vzeti čas.

    Preberi več

  • Dovžanova soteska

    Dovžanova soteska

    Naravne lepote Tržiča si seveda zaslužijo čisto posebno objavo. Res sem se veselila obiska Dolžanove soteske, za katero sem slišala že mnogo lepih besed. Pot, po kateri smo se podali, je primerna za družine z majhnimi otroki, ki že hodijo sami – naša triletnica je pot zmogla brez težav, za ostale pa priporočam kakšno nosilko ali nahrbtnik.

    Preberi več

  • Tržič za družine - Tržiški muzej in nastanitve

    Tržič za družine - Tržiški muzej in nastanitve

    Prejšnji teden smo se potikali po Tržiču in njegovi okolici, da smo za vas raziskali, kaj vse lahko tam odkrijete in bo hkrati primerno in zanimivo za otroke različnih starosti. Nastanjeni smo bili v Baznem taboru, za katerega smo izvedeli, da je kot Tržič z ogromno okoliškimi kolesarskimi potmi, zelo prijazen kolesarjem. Lastnika, par, se ukvarjata z mnogo različnimi dejavnostmi, vse pa vključujeta tudi v ponudbo oddajanja sob in apartmajev.

    Preberi več

  • Kam na ‘bone’? V Tržič!

    Kam na ‘bone’? V Tržič!

    Ko pomislimo, kam na izlet v naši Sloveniji, nam verjetno vsem na misel pridejo klasične destinacije: Portorož in Piran, Bled in Bohinj, morda še Kranjska Gora. Ni čudnega, da so turistične namestitve v teh krajih razprodane. Mi pa vam predlagamo malce drugačno, a nič manj lepo in zanimivo lokacijo: Tržič z okolico. In prav tam smo našli dve čudoviti namestitvi, kjer lahko izkoristite turistične ‘bone’.

    Preberi več

  • Bornova pot na Prevalo

    Bornova pot na Prevalo

    Lepa in dokaj ravninska gorska pot, ki vodi od mejnega prehoda Ljubelj pod najvišjimi gorami Begunjščice preko melišča do tunelov in naprej po gozdu vse do planine Prevala. Pot, ki je zanimiva za družine, ki radi zahajajo v gore ali enodnevne izlete.

    Preberi več

  • Obisk Tržiča in vzpon na Storžič

    Obisk Tržiča in vzpon na Storžič

    Tržič. Mesto, ki ga najbrž še dolgo ne bi obiskala, če ne bi bilo slovenske planinske poti in seveda moje strasti do hribov. Živim na drugem koncu Slovenije in Tržič nekako nikoli ni prišel na vrsto za obisk. To se je spremenilo nekega, ne tako zelo toplega, vikenda.

    Preberi več

  • Turna smuka na Zelenici

    Turna smuka na Zelenici

    Po dobrih 25 letih sem se ponovno odpravil na turno smuko. Glede na to, da že mnogo let nisem turno smučal, sem se želel preizkusiti na terenu, kjer lahko to narediš na relativno varen način. Zelenica je za takšne primere idealen kraj.

    Preberi več

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...