Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

V gorski pravljici

Kadar se odpravimo na vikend oddih, mi je pomembno veliko stvari. Kaj bomo počeli, kaj vse bomo videli, pa tudi kje bomo spali. Tokrat smo v Tržiču odkrili čudovit Glamping Mountain Fairy Tale, ki nas je navdušil iz večih razlogov.

V gorski pravljici

Prvi in nikakor ne zanemarljiv, je cena. Cene glampingov so v nekaterih primerih zares takšne, da ti vzame sapo (lansko leto sem v enega poslala poizvedbo in za dve nočitvi so nam poslali predračun, ki je znašal več kot 700 evrov – skoraj me je kap). Glamping Mountain Fairy Tale je cenovno precej ugodnejši, za ceno, ki jo plačaš pa dobiš odlično namestitev, ki je primerna za vso družino.

sign

 

story

V glampingu je šest hišic z zanimivimi imeni (naša je bila Hiška dobrih vil), v katerih vam je na voljo vse udobje, ki ga potrebujete. Dve francoski postelji, kuhinjica s hladilnikom, jedilna miza in kopalnica. Če je lepo vreme, boste v hiški verjetno tako ali tako le spali – pred njo je namreč terasa s še eno mizo in stoli, za starše pa udobni ležalniki, na katerih boste lahko preživeli nekaj trenutkov miru, medtem, ko bodo vaši otroci uživali na igralih.

beds

kitchen

terrace

playground

Celoten glamping je ograjen, tako da sama nisem imela nobene bojazni, da bi otroka spustila, da prosto tekata naokrog. Gostom so na voljo tudi igrače za zunanjo igro (na primer žoge, balinčki ali loparji za badminton), pa tudi mala knjižnica, kjer si lahko izposodite knjige.

books

Če boste lačni, se lahko odpravite v katero od bližnjih gostiln (Firbc’ okn na Tržiški plaži je oddaljen le 2 minuti hoje), čisto blizu pa je tudi Lidl, kjer lahko nakupite kaj za malico. Kupite lahko tudi kaj za na žar, ki je na voljo gostom kampinga, starši pa ne pozabite na steklenico dobrega vina, da bosta mami in očka zvečer nazdravila, ko si bosta privoščila nekaj trenutkov zase v leseni vroči kopeli. No, če bodo otroci zaspali kaj prej kot zaspijo najini. Mi smo v vroči kopeli uživali kar vsi štirje :).

hottub

Po kopeli se odpravite v udobne postelje, zjutraj pa vas bo pred hiško pričakala košara z obilnim zajtrkom, v katerem se najde nekaj za čisto vsak okus. In tako lahko siti in zadovoljni začnete z raziskovanjem okolice. Nujno obiščite muzej, ki je primeren tudi za otroke ali pa se odpravite v naravo – na primer v čudovito Dovžanovo sotesko ali v Šentanski rudnik (za rudnik se morate sicer vnaprej najaviti, saj je ogled možen le z vodnikom).

food

at breakfast

flowers

Tule pa še povezava na še dve zanimivi nastanitvi v Tržiču, ki vam ju prav tako priporočamo.

Tina - Travel, food and all things good


Oznake: travel, Slovenia, glamping, nature, fairy tail, food

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...