Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Na Tržiškem je skoraj vsak dan nekaj novega

Kaj zamujate? Več kot 100 prireditev vsako leto. S prireditvami živita ves Tržič in okolica. Organizirane so številne pevske, plesne, gledališke, lutkovne, folklorne in druge kulturno-umetniške prireditve ter fotografske, likovne in sorodne razstave. Poleg rekreacijskih in športnih dogodkov, jasno.

Katero nedeljo se splača biti v Tržiču?

Mama vseh tukajšnjih prireditev je Šuštarska nedelja, prvo nedeljo v septembru. Stoletja nazaj so na prvo nedeljo v septembru čevljarski vajenci po zahtevnem praktičnem izpitu dobili potrdilo, da so opravili vajeniško dobo in postali pomočniki. Kaj mislite, da je sledilo? Sejem in vsesplošna veselica.

Česa še ne gre zamuditi?

Uživajte na Mednarodnem dnevu mineralov, fosilov in okolja (MINFOS). Navijajte na mednarodni dirki starodobnih avtomobilov in motociklov na Ljubelju. Tu so še "Vuč v vodo", D-oživi srednji vek in Gutenberški dnevi, Ples brez meja na Ljubelju, Žive jaslice in desetine drugih, tradicionalnih ali enkratnih prireditev.

In leto je naokoli.

Ko se kaj dogaja, je še posebej bogata kulinarično ponudbo tako v mestu kot na turističnih kmetijah v okolici. Greh je zamuditi toliko dobrega!

Seznam prireditev

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...