Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Kam na ‘bone’? V Tržič!

Ko pomislimo, kam na izlet v naši Sloveniji, nam verjetno vsem na misel pridejo klasične destinacije: Portorož in Piran, Bled in Bohinj, morda še Kranjska Gora. Ni čudnega, da so turistične namestitve v teh krajih razprodane. Mi pa vam predlagamo malce drugačno, a nič manj lepo in zanimivo lokacijo: Tržič z okolico. In prav tam smo našli dve čudoviti namestitvi, kjer lahko izkoristite turistične ‘bone’.

Kam na ‘bone’? V Tržič!

Bazni tabor je prijazen hotel s še bolj prijaznima lastnikoma Barbaro in Boštjanom. Sobe so opremljene precej osnovno, ampak moja otroka pravita, da je to eden najboljših hotelov, kjer smo kadarkoli bili. Zakaj? Zaradi krasno opremljenega skupnega prostora, v katerem boste našli gugalnico, plezalno steno, vreče za sedenje in družabne igre. V sobi boste le spali, ves ostali čas pa se bodo otroci zabavali, vi pa si boste lahko skuhali kavo in posedeli na balkonu s čudovitim razgledom.Bazni tabor je od Ljubljane oddaljen le 35 minut.

Bazni tabor je od Ljubljane oddaljen le 35 minut.

Plezalna stena Bazni tabor

Kaj je boljše? Plezalna stena …

Gugalnica

… ali gugalnica?

Razgled Bazni tabor

Družabne igre

In to še ni vse. Če vam slučajno postane dolgčas (ali pa, če vam ponagaja slabo vreme), vam Barbara lahko pripravi delavnico ustvarjanja z glino. Mi smo delali “pošastne skodelice” in zabavala se je vsa družina.

Glina

Glinen lonček

Barbarini izdelki

Čudovite Barbarine izdelke najdete v vsakem kotičku hotela.

Zjutraj si vzemite čas za posedanje na balkonu s čudovitim razgledom, potem si privoščite slasten zajtrk, nato pa se odpravite na raziskovanje Tržiča ali Gorenjske. Če radi kolesarite ali hodite v hribe, vam bo tam še posebno všeč.

Jutranji pogled

Medtem, ko sta zjutraj otroka odhitela v skupni prostor, sem sama poslušala ptičje petje na balkonu naše sobe.

Zajtrk Bazni tabor

Bazni tabor najdete tudi na Facebooku.

Druga nastanitev, ki nas je prav tako očarala, je Ekološka kmetija Šlibar, kjer lahko bivate v lesenih hišicah. Že ko smo se pripeljali do kmetije, nas je očarala okolica hiše, kjer vse cveti, ko pa smo se sprehodili do hišk, je bilo navdušenje popolno. Velik cvetoč travnik, na katerem so (ne preblizu druga drugi) posejane hiške. Niso velike, ampak za spanje ravno pravšnje, večino časa pa boste verjetno tako ali tako preživeli pred hiško v naravi ali na izletih v okolici. Kopalnice so od hiške ločene in se je do njih treba sprehoditi, ima pa vsaka hiška svojo lastno kopalnico.

Lesena hišica Glamping Šlibar

Hiške imajo pred vhodom tudi manjšo kuhinjsko nišo, sicer pa lahko jeste na kmetiji, kjer vam bodo pripravili same ekološke dobrote.

Nastanitev Glamping Šlibar

Spalnica za mamico in očka …

Otroška soba

… in spalnica za otroke, do katere se spustite po nekaj stopničkah. Maj je rekel, da ga spominja na kabino na Titaniku. Ne sprašujte, zakaj...

Okolica Glamping Šlibar

Stopnice vodijo do jedilnice, kjer vam bodo postregli domače dobrote (lahko pa popijete tudi pivo, ki ga izdelujejo sami).

Otroke je še bolj kot hišice navdušila sama okolica – na enem drevesu je gugalnica, na drugem viseča mreža, na tretjem ‘slack-line’, malce stran igrala in celo naravni bazen … Da živali (jagenjčka, pujsov, gosi … ) niti ne omenjamo.

Viseča mreža

Igrala, plezala Glamping Šlibar

Jagenjček na kmetiji Šlibar

Posnetek z Eko kmetije Šlibar si oglejte tu, najdete pa jih tudi na Facebooku.

Kaj ponuja Tržič, preberite tu, tule pa o tem, kje v okolici lahko uživate v čudoviti naravi.

Tina - Travel, food and all things good


Oznake: karavanke, narava, znamenitosti, glamping, ifeelsLOVEnia

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...