Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Tržič za družine - Tržiški muzej in nastanitve

Prejšnji teden smo se potikali po Tržiču in njegovi okolici, da smo za vas raziskali, kaj vse lahko tam odkrijete in bo hkrati primerno in zanimivo za otroke različnih starosti. Nastanjeni smo bili v Baznem taboru, za katerega smo izvedeli, da je kot Tržič z ogromno okoliškimi kolesarskimi potmi, zelo prijazen kolesarjem. Lastnika, par, se ukvarjata z mnogo različnimi dejavnostmi, vse pa vključujeta tudi v ponudbo oddajanja sob in apartmajev.

Tržič za družine - Tržiški muzej in nastanitve

Bazni tabor

Razgled

Pozajtrkovali smo v večnamenski sobi s krasnim razgledom na Tržič, otroci pa so takoj po zajtrku lahko preizkusili še svoje plezalne sposobnosti v steni in igralih, ki so v isti sobi.

Zajtrk Bazni tabor

Plezalna stena

Gugalnica

Igrala

Medtem ko del družbe lahko privošči izlet s kolesi (v lastni režiji ali z vodstvom izurjenega vodnika) po gorskih stezicah, lahko drugi uživamo v oblikovanju gline ali drugih dejavnostih. Vsi naši otroci so bili navdušeni nad delavnico oblikovanja glinenih šalic, ki se zdaj sušijo in bodo v Baznem taboru počakale na nas.

Glina

Izdelovanje

Glineni lonček

Če bi lahko, bi prespali tudi na Ekološki kmetiji Šlibar, kjer že četrto leto zapored ponujajo namestitev v glamping hišicah s svojo lastno kopalnico, oddaljeno nekaj metrov stran. Na kmetiji najdete tudi majhen bazen, prijazne živalice in igrala, na katerih bodo otroci noro uživali.

Živali na kmetiji

Nastanitev glamping Šlibar

Zunanja kuhinja

Lesena hišica

Igrala in plezala

Balkon

Naša prva postojanka je bil Muzej Tržič, ki ga z otroki ne smete zgrešiti! Še posebej nas je vse presenetilo to, da je zasnovan na otrokom prijazen način. Saj veste, kako hočejo otroci vse pretipati in se vsega dotakniti? No, v tržiškem muzeju jim je to omogočeno.

Na začetku so dobili tudi mini vodnik po muzeju, v katerega so potem navdušeno zbirali štampiljke, da jim je obisk bil še bolj zanimiv.

Tržiški muzej

Muzejska detektivska pot

Smučarska zbirka

Sedežnica Zelenica

Smučarske lovorike

… spoznate tradicijo tržiškega čevljarstva, nogavičarstva ter zgodovino pridelave in barvanja blaga iz različnih naravnih materialov.

Raziskovanje muzeja

Osvetljena roka

Luč na gavge

Pohodni čevlji

Nogavice višnjeve barve

Čevljarska zbirka

Razstava Tržiški muzej

Tržiški muzej

Na koncu pa otroci srečajo še čisto pravega zmaja!

Tržiški zmaj

V sklopu muzeja smo obiskali tudi Kurnikovo hišo, ki nas je prav popeljala nazaj v ‘stare čase’, ko so se velike družine še stiskale in živele v sobi ali dveh in so bile črne kuhinje standard vsake hiše. 

Zibka

Kolarska zbirka

Tam smo se preizkusili v peki tržiških flik, ki so nam prav dobro uspele in smo jih na koncu vse tudi zmazali. 

Tržiške flike,

Krušna peč črna kuhinja

Degustacija tržiške flike

V naslednji objavi pa vam predstavim še Dovžanovo sotesko in kje lahko v Tržiču obiščete pravi rudniški rov, kjer so kopali živo srebro!

Mami na kvadrat in pol


Oznake: karavanke, narava, znamenitosti, Glamping Šlibar, ifeelsLOVEnia, doživetje, Dovžanova soteska, Bazni tabor, tržiška flika, Tržiški muzej

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...