Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Gorniški učni center Zelenica

Planinski dom na Zelenici se je v zadnjih letih razvil v gorniški učni center, kjer skrbijo ne le za izobraževanja in usposabljanja z gorniško tematiko, ampak je GUC Zelenica nadvse primeren tudi za druge oblike izobraževanj, za šole v naravi in organizacijo team buildingov.

V okviru obnovljene koče deluje Gorniški učni center Zelenica, ki je namenjen vsakršnemu izobraževanju na širokem področju, ki ga označujemo z besedo gorništvo (usposabljanja, tečaji, preventivno in informativno delovanje, izobraževanja na prostem, predavanja) in sicer skozi programe lastne ponudbe, podpore programov drugih organizacij (PZS, ZGVS, GRZS,..) in nudenju ad-hoc storitev (informacije, vodenje, opremljanje, organizacija,..).

GUC Zelenica številnim koristnikom omogoča celostno in odlično izvedbo na enem kraju in nudi vso potrebno infrastrukturo, opremo in znanje ali pa zgolj organizacijsko, logistično pomoč pri izvedbi samostojnih programov različnih gorniških organizacij in društev.

Za izvedbo lastnih programov je s svojo okolico nadvse primeren za razne tečaje (alpinistični tečaji, ZGVS, planinski vodniki, markacisti, varuhi gorske narave, gorski reševalci,..), šole v naravi, gorniška izobraževanja za vsakogar, …

V zimskem času je ob objektu najmlajšim smučarjem brezplačno na voljo nizkovrvna 132 metrov dolga vlečnica. Ob ustreznih vremenskih razmerah obratuje ob koncu tedna med 11. in 14. uro, med tednom pa ob predhodni najavi večjih skupin. Prve smučarske zavoje bodo na Zelenici lahko naredili tudi otroci brez lastne smučarske opreme, saj si jih lahko izposodijo v GUC Zelenica.

Planinsko društvo Tržič je s podjetjem Elan d.o.o. na Zelenici vzpostavil tudi Elanov turno smučarski demo center. V Elanovem kotičku je obiskovalcem Planinskega doma na Zelenici na ogled aktualna kolekcija turno smučarske opreme. Turne smuči in splitboard si je možno tudi izposoditi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...