Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Gorniški učni center Zelenica

Planinski dom na Zelenici se je v zadnjih letih razvil v gorniški učni center, kjer skrbijo ne le za izobraževanja in usposabljanja z gorniško tematiko, ampak je GUC Zelenica nadvse primeren tudi za druge oblike izobraževanj, za šole v naravi in organizacijo team buildingov.

V okviru obnovljene koče deluje Gorniški učni center Zelenica, ki je namenjen vsakršnemu izobraževanju na širokem področju, ki ga označujemo z besedo gorništvo (usposabljanja, tečaji, preventivno in informativno delovanje, izobraževanja na prostem, predavanja) in sicer skozi programe lastne ponudbe, podpore programov drugih organizacij (PZS, ZGVS, GRZS,..) in nudenju ad-hoc storitev (informacije, vodenje, opremljanje, organizacija,..).

GUC Zelenica številnim koristnikom omogoča celostno in odlično izvedbo na enem kraju in nudi vso potrebno infrastrukturo, opremo in znanje ali pa zgolj organizacijsko, logistično pomoč pri izvedbi samostojnih programov različnih gorniških organizacij in društev.

Za izvedbo lastnih programov je s svojo okolico nadvse primeren za razne tečaje (alpinistični tečaji, ZGVS, planinski vodniki, markacisti, varuhi gorske narave, gorski reševalci,..), šole v naravi, gorniška izobraževanja za vsakogar, …

Poleg storitev, ki jih ponujajo planinske koče, na Zelenici lahko tudi:

  • plezate na bližnji ferati,
  • plezate na notranji plezalni steni,
  • prespite na etapi Trans Karavanke turno kolesarske poti in servisirate svoje kolo
  • otroci se lahko igrajo na lesenih igralih in zapeljejo na jeklenici ...

Delovni čas: od 1. 10. 2020 do 31. 5. 2021 od petka do nedelje do 16. ure, ter ob praznikih in v času počitnic. Za skupine je po predhodnem dogovoru možno odprtje izven delovnega časa.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...