Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Gostilna Pri Bajdu

Je gostilna z več kot stoletno tradicijo. Prvi zapisi o obstoju gostilne sežejo v leto 1871. Sprva je bila gostilna znana kot furmanska postojanka, kjer so se lahko konji malo odpočili od dolgih poti, furmani pa okrepčali.

Skozi leta je gostilna vedno bolj postajala znana po dobri domači hrani, dobri postrežbi in gostoljubju. Znano je tudi, da je gostilna v domačih rokah že od vsega začetka. Sedaj jo vodi že četrta generacija, ki ohranja originalnost gostilne in se trudi, da vam lahko še danes omogoči okus preteklosti.

Že dolga leta so poznani po odličnih telečjih in svinjskih kračah, ki jih pripravljajo po hišnem receptu. Poznani so tudi po jedeh iz divjačine predvsem po divjemu prašiču in srni. V njihovi ponudbi najdete še mnogo avtohtonih slovenskih jedi, jedi iz ajdove kaše, gob, ...

Ponudbo dopolnjujejo še mnoge dnevno sveže pripravljene malice in druge jedi, ki se prilagajajo letnim časom.

Gostilna se nahaja ob vznožju Kriške gore v smeri Kranj-Golnik-Tržič, v vasi Senično, ki leži le streljaj od Golnika. Najpreprostejši dostop je izvoz Kranj-zahod kjer pot nadaljujete do krožišča. Iz krožišča zavijete na tretjem izvozu in pot nadaljujete proti Golniku. Ko prispete na Golnik nadaljujete po glavni cesti in kakšen kilometer in pol naprej prispete v vas Senično. Gostilna se nahaja na levi strani tik ob cesti.

Lokacija je odlično izhodišče za vzpon na Kriško goro ali sprehod po dolini. Po prijetnem sprehodu vam ponudijo veliko dnevnih menijev in malic, ki so vedno sveže pripravljene in še veliko avtohtonih jedi, ki so jih jedli naši dedki in babice.

Izbira jedi

Gostom so na voljo jedi iz divjačine, teletine, svinjine in perutnine pripravljene po hišnih receptih. V ponudbi najdemo tudi kar nekaj vegeterjanskih jedi. Telečja in svinjska krača se pripravljata po prednaročilu vsaj štiri ure v naprej.

Dodatna ponudba

  • zunanji vrt,
  • brezžični internet.

Delovni čas

  • ponedeljek-sobota: 9.00-22.00
  • nedelja: 9.00-21.00
  • prazniki: zaprto

Kapacitete

  • jedilnica: 30 oseb
  • točilnica: 16-20 oseb
  • terasa: 50 oseb

Opombe

Urejen dostop za invalide. Rezervacije niso potrebne, razen za večje zaključene družbe. Govorijo angleško, sprejemajo najave za praznovanja do 30 oseb.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...