Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Planšarija Dolga njiva

Planšarija Dolga njiva vam ponuja pristno planšarsko hrano, oddih in sprehode v neokrnjeni naravi ter nepozabno spanje na seniku.

Škoda bi nas bilo obiskati Dolgo njivo in ne raziskati njene okolice. Možnosti je neomejeno, izbira pa samo vaša. Uživali boste v razgledih na Jezersko ali Obirsko (Avstrijsko). Z dobro vidljivostjo pa preko celotnih Kamniško Savinjskih Alp, lahko vidite tudi slovensko prestolnico.

Kulinarična ponudba

Ajdovi žgance z zlato zapečenimi domačimi ocvirki, kislo mleko, masovnik iz planinske smetane, skuta, sirovi štruklji, zelje z domačo kranjsko klobaso, enolončnice.

Edinstvena in gurmanska Večerja pod zvezdami

 Večerja pod zvezdami je edinstven kulinarični dogodek, ki se v poletnih mesecih odvija na Planšariji Dolga njiva – pod grebenom Košute, kjer gostje razvajajo brbončice v petih hodih pristne domače planšarske hrane s pridihom modernosti.

 Malo pred sedmo uro zvečer, ko planino zapuščajo dnevni pohodniki, se nekaj čez 50 gostov tja šele odpravi. Polni pričakovanj, zazrti v nebo in nestrpnih brbončic se najprej okrepčajo s sladkim planšarskim aperitivom, nato poiščejo svoje ime in sedejo za prisrčno urejeno omizje

Od hladne predjedi, juhe, tople predjedi, glavne jedi in vse do neizmerno okusne sladice. Jedilnik je oblikovan s ciljem, da domačo hrano in pridelke s planine prevedejo v lične in okusne krožnike. Večerjo spremlja pomirjujoče zvončkljanje kravjih zvoncev in na tisoče zvezd.

Informacije in prijave / Information and booking: www.mojaplansarija.si

Prenočišča

Nebo, polno zvezd, in temne silhuete mogočnega grebena Košute. Prasketanje ognja in smeh prijateljev. Ko pa veke postanejo težke, zaspiš v najmehkejši in najbolj dišeči postelji do sedaj – na seniku! Zgodba, ki je ne boš pozabil.

  • 15 skupnih ležišč v 2 sobah
  • 15 ležišč na seniku

Dodatna ponudba

  • Mini živalski vrt z domačimi živalmi,
  • spanje na seniku,
  • izjemni razgledi na gorski hrbet Košut.

Delovni čas

od 1. junija do 15. septembra, od 8.00 do 20.00.

Opombe

Po predhodni najavi samo za invalide možen dostop do koče z avtomobilom.
Govorijo nemško in angleško.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...