Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Gozdna učna pot

Gozdna učna pot Dovžanova soteska poteka po obrežju reke Tržiške Bistrice v sklopu istoimenskega naravnega spomenika, poznanega predvsem po pestri geološki podlagi. Pestra kamninska sestava se odraža tudi v zelo raznoliki in bogati rastlinski sestavi, saj le malo kje na enem mestu najdemo toliko drevesnih in grmovnih vrst.

Pot poteka po levem bregu Tržiške Bistrice, od najožjega dela soteske do parkirišča v Čadovljah. Namen gozdne učne poti je obiskovalcem predstaviti bogastvo narave, sestavine okolja, odnose med njimi in njihov pomen.

Na sprehodu po gozdni učni poti se boste ob informativnih tablah seznanili s sestavinami okolja in odnosom med posameznimi sestavinami ter njihovim pomenom.

Izvedeli boste, kakšne so funkcije gozda, razvoj in sestava gozda, kako pomembno je pravilno gospodarjenje z gozdovi, ki podpira naravno obnovo gozda. Table govorijo tudi o živalih, ki poseljujejo različne sloje v gozdu, o značilnostih gozdnega ekosistema na splošno in nekaterih posebnostih gozdnih površin na območju Slovenije.

Dolžina poti, ki jo sestavlja 6 opazovalnih točk je približno 1.000 metrov. Priporočamo, da ogled gozdne učne poti vključite v ogled Razgledne učne poti Dovžanove soteske.

Vredno obiska v bližini:

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...