Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Kriška gora Trail

Trail po kriškogorskem grebenu in okolici, ki nudi vse za vašo dušo: razgledi, narava, hribi, gore in nenazadnje veliko živali.

Tekmovalci boste lahko izbirali med dvema dolžinama:

Gams trail (11,5 KM, 1100 VM +/-)

Opis poti in profil

Start 11,5 km proge bo pred Zavetiščem v Gozdu, ob 9. uri. Pot bo potekala po markiranih planinskih poteh skozi vasico Gozd. Sledil bo vzpon proti Tolstemu vrhu. Pod Tolstim vrhom se boste odcepili proti Mali Poljani, kjer bo na voljo že prva okrepčevalnica. Od Male Poljane bo sledil vzpon na Tolsti vrh, ki je hkrati tudi najvišja točka traila. Od tam naprej po kriškogorskem grebenu v sproščenem koraku spust proti koči na Kriški gori, kjer bo možnost za okrepčilo. Po strmi poti nato sledi spust proti dolini.Spuščali se boste do spodnjega parkirišča pod Gozdom (t. i. Prug), ki je najnižja točka Gams traila. Od tam bo sledil le še kratek vzpon proti cilju, ki bo tako kot start, pred Zavetiščem v Gozdu.

Muflon trail (20 KM, 1800 VM +/-)

Opis poti in profil

Start 20 km proge bo pred Zavetiščem v Gozdu, ob 9. uri. Pot bo potekala po markiranih planinskih poteh skozi vasico Gozd. Sledil bo vzpon proti Tolstemu vrhu. Pod Tolstim vrhom se boste odcepili proti Mali Poljani, kjer vam bo na voljo prva okrepčevalnica. Od Male Poljane bo sledil spust v dolino proti vasici Povlje, ki je hkrati najnižja točka 20 km traila. Z najnižje točke se bo za lep razgled potrebno ponovno vzpeti. Pričeli boste z vzponom proti planini Javornik, prečili pobočje Poljane, najprej do Velike Poljane, nato do Male Poljane, kjer vas bo čakala okrepčevalnica. Od tam naprej pa se boste priključili 11,5 km progi. Sledil bo vzpon na Tolsti vrh, ki je hkrati tudi najvišja točka traila. Po kriškogorskem grebenu se boste v sproščenem koraku spustili proti koči na Kriški gori, kjer se boste okrepčali in se po tako imeovani strmi poti obrnili proti dolini. Spust do spodnjega parkirišča pod Gozdom (t. i. Prug), nato pa bo sledil le še kratek vzpon proti cilju, ki bo tako kot start, pred Zavetiščem v Gozdu. 

Progi bosta označeni s trakovi. Križišča bodo označena z napetimi trakovi. Po potrebi bodo na križiščih prostovoljci, ki bodo usmerjali tekače. Kilometrske oznake NE BODO postavljene. 

ČASOVNI LIMIT: GAMS in MUFLON do cilja je 6 ur. Po izteku tega limita tekmovalci postanejo pohodniki/tekači in morajo upoštevati vse cesto-prometne in druge predpise in jih organizator ni dolžan čakati na cilju.

Prijave

  • na: https://www.sportotime.com/slv, kjer bo objavljena tudi lista prijavljenih s štartnimi številkami. Prijava je potrjena, ko je plačana startnina.

Datum naslednje prireditve

sobota, 25. maj 2024

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...