Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Taborniški dom Šija

Taborniški dom leži v pogorju Košute, točneje na planini Šija. V objektih bivše karavle so taborniki uredili prijetno planinsko postojanko, ki je lahko izhodišče za pristope na okoliške vrhove (Veliki vrh, Kofce gora, Malo Kladivo, Kladivo ali prečenje Košute do Košutnikovega turna) ali prijetna točka za počitek in okrepčilo ob sprehodu po planinah, ki ležijo na pobočju Košute.

V Taborniškem domu razpolagajo z 31 ležišči ter ločenim apartmajem z 8 ležišči. Za vas so pripravili domačo kulinariko, pomagajo pa vam pripraviti razne tabore, praznovanja, srečanja ter izlete v okolico. V domu nudijo domače slovenske jedi, osvežilne in tople napitke.

Dom je odlično izhodišče za lažje in težje ture proti Velikem vrhu, Kofce gori, Kladivu, Škrbini, … ali pa samo za sprehode po planini, kjer je poleti na paši govedo okoliških kmetov. Zaradi vzdrževane ceste je planina Šija tudi priljubljen cilj goskih kolesarjev.

Po dogovoru organiziranim skupinam pripravijo razne dejavnosti, kot je plezalna stena, lokostrelstvo, preživetje v naravi …

Sobe

V Taborniškem domu so 4 sobe in sicer 1 x 13 ležišč, 1 x 8 ležišč, 1 x 6 ležišč, 1 x 4 ležišča, WC in umivalnica sta skupna, poleg pa imajo klubsko sobo za zaključene skupine.

Apartma ima sobo s 6 ležišči, kuhinjo, kopalnico in dnevni prostor z 2 ležišči.

Dodatna ponudba

  • športno plezalna stena,
  • lokostrelstvo,
  • rusko kegljišče,
  • taborniške in planinske vsebine,
  • za zaključene skupine pomagajo pripraviti tudi razne delavnice.

Kulinarična ponudba

Domače jedi – enolončnice (jota, golaž – pripravljen iz različnih vrst mesa, bržole - pripravljene iz različnih vrst mesa, obare), kmečke jedi (klobasa, kislo zelje, ajdovi žganci, različni štruklji), sladice (zavitki – »štrudli«, ajdova omleta z gozdnimi sadeži, potice…), sezonske jedi (kislo mleko, masovnek…), pripravijo pa vam tudi okusno podpeko po vaših željah.

Kapacitete

5x dvoposteljna soba

Opombe

Taborniški dom je iz različnih smeri dostopen peš, v poletnih mesecih pa je prevozna tudi cesta preko planine Pungrat.

V domu lahko po predhodnem dogovoru prenočijo tudi psi.

Govorijo angleško in nemško.

Odprto: od 15. 6. do 15. 9., ostali del leta od petka popoldan do nedelje ter ob praznikih. Za zaključene skupine dom odprejo tudi izven navedenega časa.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...