Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Šuštarska nedelja

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja se je razvila iz tržiških sejmov.

Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru). 

Prireditveni prostor se razteza vse od večnamenske dvorane BPT, prek celotnega kompleksa bivše tovarne do glavnega odra na parkirišču nekdanje tovarne. Na celotnem območju bodo postavljene stojnice z raznolikimi izdelki in predstavitvami, ulico Balos obogatijo vsebine tržiških društev, osrednja tržiška ulica Trg svobode pa je namenjena ponudnikom z izdelki, povezanimi s tržiškimi obrtmi (čevljarstvo, usnjarstvo, nogavičarstvo, tekstilstvo …). Atrij Občine Tržič je namenjen etnološkim vsebinam in otroškim ustvarjalnim delavnicam, na parkiršču tržnica pa se boste lahko okrepčali in preizkusili v športnih in maksi družabnih igrah.

Tudi letos vabimo vse ponudnike obrti in vse lokalne gostince, da se nam s svojimi izdelki in storitvami pridružite, da tako nadaljujemo s tradicijo našega prelepega Tržiča. 

Več informacij o pogojih sodelovanja in prijavi lahko najdete na spletni strani Občine Tržič

Za vsa vprašanja smo vam na voljo tudi na telefonski številki 04 5971 536.

Veseli bomo, če boste z nami sooblikovali eno in edi(nstve)no Šuštarsko nedeljo.

Dovoljenje za zapore cest v času prireditve

Datum naslednje prireditve

nedelja, 1. september 2024

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...