Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Kolesarjenje po planinah pod Košuto

Na južnih pobočjih, pod vrhovi grebena Košute, se skrivajo razgibane planine, ki ponujajo ene najlepših in slikovitih kolesarskih razgledov na Gorenjskem. V poletnem času planine zaživijo v vsem svojem čaru barv in gostoljublja ter gorskih trenutkih.

Kolesarska tura je vodena s strani kolesarskih vodnikov ekipe Greenhills, ki združuje neizmerno željo po adrenalinu, odkrivanju skritih kotičkov in druženju. Svoje zgodbe piše tam, kjer se rišejo najlepše in najpreprostejše zgodbe, na kolesu. Če je kolo električno, je užitek še večji.

Izhodišče kolesarske ture je v Tržiču, kolesarje pa pot v nadaljevanju vodi skozi Dovžanovo sotesko vse do naselja Jelendol. Od tu se bodo skozi hlad gozdov in mimo planine Dovžanka povzpeli do planine Pungrat, kjer se odpre prekrasen razgled na greben Košute, pa tudi najvišje vrhove bližnjih Kamniško-Savinjskih Alp. Kolesarjenje se nadaljuje do planine Šija, kjer je čas za pošten počitek, okrepčilo in prijeten klepet. Sledi krajša vožnja do planine Kofce, od tu pa za vse adrenalinske navdušence spust po zahtevnejši poti nazaj v Tržič.

Glede na želje skupine nudijo možnost vodenega ogleda naravnega spomenika Dovžanova soteka.

Izbrano kolesarsko turo prilagodijo željam in tehničnemu znanju posamezne skupine, po dogovoru pripravijo individualno turo, ki je pisana na kožo prav vam.

Paket vključuje: 

  • strokovno vodenje kolesarskega vodnika,
  • izposoja koles (električno kolo) in kolesarske čelade.
  • izjemna, 6 ur trajajoča kolesarska tura.
  • popolna tehnična podpora ekipe.
  • izjemni razgledi in fotografski spomini.
Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...