Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

K54 - Gozd
S kolesom do vzletišča jadralnih padalcev

Gozd pod Kriško goro je priljubljeno izhodišče za planinske vzpone na Kriško goro in Tolsti vrh, tam pa je tudi pomembno vzletišče jadralnih padalcev. S slabimi 900 metri nadmorske višine bo najvišja točka našega kolesarskega izleta.

POTEK

Tržič–Križe–Poljana–Gozd–nazaj

OPIS POTI

Izhodišče kolesarskih tur je v centru mesta, nasproti avtobusne postaje Tržič. Parkiranje osebnih vozil je možno na javnih parkirnih mestih (parkirišča pri Občini Tržič, na Predilniški cesti ob vpadnici v mesto-BPT, pri Dvorani tržiških olimpijcev, za Mošenikom …).

V Tržiču se usmerimo po glavni cesti proti jugu. V križišču izberemo levo cesto, ki se rahlo vzpenja proti Pristavi. V Pristavi peljemo mimo avtobusne postaje in naprej proti Križam. V vasi zavijemo levo (sledimo markacijam) na cesto, ki na koncu vasi preide v makadamsko in se vzpenja proti Poljani ter naprej proti Zg. Vetrnemu. Tu se priključimo na asfaltno cesto, do Gozda ji sledimo še dobra 2 km. Na izhodišče v Tržič se vrnemo po isti poti. 

POSEBNOSTI

Krajšo različico lahko začnemo in končamo v Križah (na parkirišču pri pokopališču ali pri osnovni šoli).


Priporočila gorskim kolesarjem

Odprimopoti.si


Opozorilo: Podatki in informacije na tej strani so informativne narave. Poti v naravi niso označene. Kolesarjenje je dovoljeno po cestah in gozdnih cestah, razen kjer je izrecno prepovedano. Kolesarjenje po gozdnih vlakah, planinskih poteh in drugih poteh je prepovedano, razen kjer ni izrecno dovoljeno. Kjer je kolesarjenje prepovedano, je potrebno sestopiti s kolesa in pot nadaljevati peš. Sledi v formatu .gpx so informativne narave in zgolj pripomoček in ne pomenijo nujno, da je po vseh poteh kolesarjenje dovoljeno. Kolesarite na lastno odgovornost.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...