Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Turistična kmetija Štorman***

Na začetku vasi Lom pod Storžičem, stran od cestnega vrveža, leži turistična kmetija Štorman, ki ima prečudovit razgled na okoliške hribe. Kmetija nudi nastanitev v apartmajih in sobah, ter ima na voljo večji sodobno opremljen prostor za aktivno skupinsko delo. V zimskem času je možna tudi uporaba finske savne.

Kmetija z okolico omogoča aktivno preživljanje časa in je dobro izhodišče za dnevne izlete po Gorenjski in Sloveniji. Okoliški gozdovi in hribi v poletnem času omogočajo aktivno gorsko kolesarjenje, pohodništvo in gobarjenje med tem ko je pozimi možna odlična turna smuka, smučarsko pohodništvo in sankanje. Aktivni prosti plezalci se lahko preizkusijo v urejenih plezalnih stenah v Dovžanovi soteski ali pa v stenah okoliških vrhov.

Bližnje mesto Tržič je poznano predvsem po izdelavi usnja in obutve in je izhodišče za vstop v 3 čudovite doline. Podljubeljska dolina v smeri proti prelazu Ljubelj, je znana po Bornovih poteh in rudnikih živega srebra, Jelendolska dolina poznana po fosilih svetovno znane Dovžanove soteske in Lomska dolina poznana po predelavi lesa.

Nastanitve

Zeleni apartma (Green apartment) za 4 osebe (2 + 2)
Nudi udobje za namestitev 4 oseb. Apartma ima popolnoma opremljeno kuhinjo (hladilnik, indukcijska plošča, pečica, pomivalni stroj), dnevni prostor z LED TV in sofo, ki jo je možno spremeniti v posteljo za 2 osebi, ločeno spalnico z zakonsko posteljo za 2 osebi in kopalnico z WC. Zelen apartma ima veliko teraso, s štirimi stoli in leseno mizo.

Rdeči apartma (Red apartment) za 4 osebe (2+2)
Nudi udobje za namestitev 3 + 1 osebo. Apartma se nahaja v mansardnem delu in ima popolnoma opremljeno kuhinjo (hladilnik, indukcijska plošča, pečica, pomivalni stroj), dnevni prostor z LED TV in sofo, ki jo je možno spremeniti v posteljo za 2 osebi, ločeno spalnico z zakonsko posteljo za 2 osebi in kopalnico z WC. Rdeči apartma ima velik balkon, z dvema lesenima stoloma in mizo.

Apartma Janez (Apartment Janez) za 6 oseb (4+2)
Nudi udobje za namestitev 4 odraslih osebe in 2 otroka. Apartma se nahaja v prenovljeni stari hiši in sestoji iz kuhinje, dnevnega prostora, spalnice, dveh kopalnic in predprostora. Kuhinja je popolnoma opremljena, ima hladilnik, indukcijsko ploščo, pečico, pomivalni stroj, jedilni kot z jedilno mizo. Dnevni prostor je zelo velik in ima LED TV, dva fotelja ter klubsko mizo in sofo, ki jo je možno spremeniti v posteljo za 2 osebi. Kopalnica je zelo velika, s tušem, umivalnikom WC in pralnim strojem. V ločeni spalnici se nahaja zakonska postelja za 2 osebi in sofa, ki se spremni v posteljo za še za 2 dodatni osebi. Poleg je manjša kopalnica s tušem, umivalnikom in WC.
Zunaj je manjša terasa, ki jo lahko uporabljajo gostje.

Klasična soba (Classic double room) za 2 osebi (odprta od maja do konca septembra)
Soba ima zakonsko posteljo, lahko pa se postelji tudi ločita in se naredi enojno ležišče. Nahaja se v pritličju glavnega objekta. Sobi pripada kopalnica, ki sestoji iz tuša, umivalnika in WC.

V sobi sta tudi dodatno dva stola in klubska mizica. TV in kavč sta na voljo v skupnem prostoru. V skupni kuhinji je tudi na voljo uporaba hladilnika in štedilnika, z namenom priprave lastnega zajtrka oziroma manjših obrokov.

Soba v mansardi (Attic room) za 2 osebi
Nudi osnovno udobje za namestitev 2 oseb. Postelji sta skupaj, lahko pa se tudi ločita. Soba se nahaja v podstrešnem delu. Primerna je za planince, oziroma manj zahtevne goste ali pa za večje udobje v kombinaciji z rdečim apartmajem. Soba v mansardi se nahaja točno nad rdečem apartmajem, in v kombinaciji z najemo rdeča apartmaja in sobe v mansardi pridete do večjega udobja, dodatnega WC in manjše kopalnice s tušem in umivalnikom. Pristop po strmih stopnicah. Kopalnica s tušem in WC se nahajata eno nadstropje nižje in sta namenjena izključno za uporabnike sobe, torej privatno uporabo. V poletnem času za hlajenje služi prenosna klimatska naprava.

Dodatna ponudba

Brezžični internet je brezplačen in dostopen v vseh objektih, gostom je na voljo brezplačno parkiranje. Proti plačilu je možna uporaba pralnega in sušilnega stroja. V času od oktobra do aprila je gostom na voljo uporaba finska savne. V poletnem času so najmanjšim gostom na voljo igrala in trampolin. Po predhodnem dogovoru je možna izposoja koles.

Kulinarična ponudba

Po dogovoru gostom proti plačilu pripravimo zajtrk.

Kapacitete

  • 2x apartma za 4 osebe (2 + 2)
  • 1x apartma za 6 oseb (4 +2)
  • 1x soba v mansardi za 2 osebi
  • 1x klasična soba za 2 osebi (od maja do konca septembra)

Opombe

Dostop za invalide možen le v klasični sobi za 2 osebi.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...