Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Ulične jaslice v Sebenjah

V božičnem času krajani vasi Sebenje, Žiganja vas in Breg ob Bistrici na svojih dvoriščih in vrtovih postavijo jaslice. Vabljeni, da se sprehodite skozi vasi in poskusite poiskati vse postavitve.

Tako kot ima vsaka družina svoj vrt urejen po svojem okusu, so tudi jaslice pri vsaki hiši drugačne. Razlikujejo se po velikosti, postavitvi, osvetlitvi.

Ogled uličnih jaslic priporočajo v pozno popoldanskem ali večernem času, ko je zunaj že tema. Jaslice v soju prazničnih luči pričarajo še posebej čarobno vzdušje.

Smer ogleda ni pomembna, ne smete pa pozabiti pokukati v stranske ulice, še posebej na »kmečko ulico« v Sebenjah (ulica, ki vodi do Skakalnega centra). Ogled uličnih jaslic lahko izkoristite za družinsko tekmovanje kdo jih najde več oziroma kdo prej najde naslednjo postavitev.

Iz središča Sebenj, natančneje iz »kmečke ulice« , kjer se je zgodba uličnih jaslic pričela, se mimo kmetije Pr' Obstarju v smeri proti Skakalnemu centru lahko odpravite še na sprehod po Poti treh zvonov. Pot se vije po severnem delu Udin boršta, je prijazna in nezahtevna za prav vse starosti.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...