Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Bazni tabor: Planinarjenje po Tržiškem

Karavanke po lepoti in razgibanosti prav nič ne zaostajajo za drugima dvema slovenskima visokogorskima masivoma.

Karavanke ponujajo lahke družinske pohode na čudovite planine in plečate vrhove, za tiste malo drznejše pa tudi razgledne ferate, speljane po strminah tako slovenske, kot avstrijske strani.

Pri Boštjanu in Barbari v Baznem taboru v Križah se lahko dogovorite za kakršnokoli turo v Karavankah, od Golice do Tolste Košute ali pa v Kamniško Savinjskih Alpah, od Grintovca do Dobrče. Sta usposobljena planinska vodnika z več kot desetletnimi izkušnjami, z dodatnimi znanji o Karavankah. Pri njiju si je možno izposoditi tudi kakšen manjkajoč kos opreme.

Med najbolj priljubljenimi so družinam prijazni izleti na Kriško goro, Kofce, Šijo, Spodnjo Dolgo njivo, Korošico, Prevalo in Zelenico. Nekaj zahtevnejši so pristopi na najbolj obiskane vrhove v Košuti in nad Zelenico, pa na najvišja Stol in Grintovec ter Storžič. Največja poslastica pa so veličastna (pod)grebenska prečenja celotnega "balkona Gorenjske," Kriške gore iz središča Tržiča do Tolstega vrha, Košute od Velikega vrha do Turna in od Stola do Golice. Ob obilju planinskih koč je na večini tur na voljo tudi okrepčitev.

Izbrano planinsko turo prilagodijo željam in tehničnemu znanju pohodnikov, po dogovoru pa pripravijo povsem individualno turo, pisano na kožo samo vam.

Paket vključuje:

  • strokovno vodenje planinskega vodnika,
  • izposoja določenih kosov opreme,
  • čudovita 4 - 9 ur dolga planinska tura
  • izjemni razgledi in fotografski spomini

Cene se gibljejo med 70 EUR in 300 EUR na vodenega oziroma na turo.

Tura »Čez Balkon Gorenjske«

Zbirno mesto je pred tržiškim zmajem, od koder se podate na prijetno gozdno pot mimo Male in razgledne Velike Mizice, ki se začne po stopnicah iz središča mesta. Zlagoma in kasneje tudi strmeje se vzpenjate na širok in razgleden greben Kriške gore. Ves čas hodite po prijetno hladnem gozdu, v Koči na Kriški gori, kjer se odpirajo razgledi po vsej Gorenjski, pa si lahko privoščite postanek in bolj ali manj izdatno okrepčilo. Do najvišje točke Kriške gore vas čaka še ura razglednega pohajanja po enem najlepših plečatih grebenov daleč naokoli. S Tolstega vrha se sprva po skalnatem in nato gozdnatem terenu skozi Ježo spustite do široke poti, po kateri boste po uri prijetne hoje dosegli vas Gozd, kjer vas bo čakal prevoz do izhodišča. Možna je tudi skrajšana tura z vrnitvijo s Koče v Gozd.

Tržič-Koča na Kriški gori-Tolsti vrh-Gozd: lahka označena pot; čas hoje: 5 do 7 ur.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...