Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Lešanska planina

Lešanska planina (1450 m) v lasti Agrarne skupnosti Leše, se nahaja na vzhodnem delu Dobrče. Na planini stoji pastirska koča odprtega tipa. S planine je lep razgled proti Kriški gori, Tolstemu vrhu, Košuti, Storžiču in naprej proti Javorniku, Stegovniku in Grintavcem.

Na Lešanski planini je manjša planšarija, kjer je v prvi vrsti skrb za živino. Če dopušča čas, pa z veseljem postrežejo planince in obiskovalce.

Nudijo preprosto domačo pastirsko hrano; sveže in kislo mleko (posirjenc), skuto, mlečni močnik (sok), žgance, občasno domač kruh in sladice (ta svahko). Skrbijo tudi za čim manj smeti, zato nudijo več vrst pijače v povratni embalaži (gorski čaj, domačo žganjico) in ohranjajo pristno tržiško govorico.

Kapacitete

  • notranjost: 15 oseb
  • zunaj: 40 oseb

S planine lahko nadaljujete pot do pol ure oddaljenega Velikega (1634 m) ali Šentanskega vrha (1635 m) Dobrče, ki ponujata čudovite poglede na Julijce z Blejskim jezerom, Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe. Lahko pa se podate na daljšo pot do planine Prevala, na Roblek in Begunjščico. Planina je dostopna tudi za gorske kolesarje in konjenike.

Odprti so v času pašne sezone.

»Pa prite kej grvn: Looooop-lop!«

Vabijo vas pastir Cveto Bohinjec – Tavčar s tretineki

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...