Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

D-oživi srednji vek - Fortuna Imperatrix Mundi

V objemu več kot pol tisočletja stare votle lipe in nekdaj romarske cerkve sv. Urha D-oživite srednji vek in se predajte pesmim in bajkam o pogumnem Gašperju Lambergarju.

D-oživi srednji vek in se predaj pesmim in bajkam o pogumnih vitezih. Zapoj pri latinski maši, občuduj zgodovinske kostume, preizkusi se v starem načinu tiskanja, šivanju knjig, kaligrafiji in v izdelovanju kovancev.

Čakajo te tudi testiranje pustolovskih veščin in mučilne naprave, na katerih so se znašli nesrečniki. V grajski lekarni boš izvedel skrivnosti zelišč in nasvete Svete Hildegarde. Med drugim te bodo razveselile živali, ki so bile nepogrešljiv del srednjeveškega vsakdanjika, zagotovo pa si boš zapomnil nepozabni spektakel ptic ujed.

Prigrizni in odžejaj se ob spremljavi starodavnih melodij, kot so to počeli naši predniki. Seveda pa se bo na srednjeveški tržnici našlo domače dobrote in izdelke. Kulisa dogodka bo popolna, v objemu več kot pol tisočletja stare votle lipe in nekdaj romarske cerkve Sv. Urha, ki je bila omenjena že daljnega leta gospodovega 1327.

Datum naslednje prireditve

sobota, 14. september 2024

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...