Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Praznične poti v osrčju Karavank

Sprehodi se po skrivnostno zasneženem starem mestnem jedru Tržiča in odkrij na sveže okrašen košček raja v srcu Karavank, ki bo male in velike junake ponesel v čaroben praznični čas. Pogrej se ob kuhanem vinu in sledi potem okrasitve, ki te vodijo do največjih atrakcij, kot sta Tržiški muzej, skulptura zmaja z jajcem in Kurnikova hiša. Radostna glasba, ki se razlega po ulicah, prijetne trgovinice in kavarne pa bodo ustvarile pravo zimsko pravljico.

Praznične poti te bodo vodile preko Trga svobode, Muzejske ulice, Partizanske ulice, dela Cankarjeve in Koroške ceste, atrija Občine Tržič, Tržiškega muzeja, Kurnikove hiše in vseh treh mostov čez Tržiško Bistrico.

Praznično pot v starem mestnem jedru Tržiča si lahko ogledaš od 5. decembra 2022 (ko bo ob 18:30 tudi prižig prazničnih luči) do 8. januarja 2023.

Praznični namigi za ljubitelje kulture:

  • Tržiški muzej je prejemnik že kar dveh Valvasorjevih nagrad in je eden izmed najboljših slovenskih muzejev. Odprt je od torka do nedelje, od 10. do 18. ure. 
  • Tekčeve jaslice so ti na ogled na voljo od 25. 12. do 6. 1. vsak dan med 9. in 19. uro. Ostali del leta po predhodnem dogovoru. 
  • Na Tržiškem se vedno kaj dogaja. Aktualne dogodke preveri na https://www.trzic.si/koledar-dogodkov/.
  • V božičnem času krajani vasi Sebenje, Žiganja vas in Breg ob Bistrici na svojih dvoriščih in vrtovih postavijo jaslice. Sprehodi se skozi naselja in poskusi poiskati vse unikatne postavitve. 

Praznični namigi za ljubitelje aktivnosti na prostem:

  • Drsališče na Ravnah te vabi na brezplačno rekreacijsko drsanje: od ponedeljka do petka med 16. in 19. uro, ob sobotah, nedeljah, praznikih in v času šolskih počitnic pa med 10. in 12. ter med 16. in 19. uro.
  • Zimski vzpon do katere od planinskih koč si popestri s spustom s sanmi. V sončnem zimskem dnevu ali v dolgih večerih ob soju čelne svetilke.
  • Tržiško je tudi kraljestvo čudovitih turnih smuk – od lahkih, za vsakogar, do zahtevnejših, ki zadišijo po alpinističnem smučanju. 

Datum naslednje prireditve

ponedeljek, 5. december 2022 - nedelja, 8. januar 2023

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...