Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Muzejska detektivska pot

Le kakšne skrivnosti skriva muzej? Podajte se na skrivnostno detektivsko pot po muzejskih zbirkah in odkrijte muzejske skrivnosti na zabaven in poučen način.

Skozi staro mestno jedro Tržiča se podate proti dvorcu Neuhaus. Na poti si lahko ogledate cerkev sv. Andreja in se podate na grajski hrib. Ob piceriji Pod gradom zavijete levo in se po ozkih uličicah spustite do Tržiškega muzeja. Ob družinski vstopnici prejmete družinski vodnik po muzejski detektivski poti. Vodnik je zasnovan kot skrivni dnevnik za otroke, ki v družbi muzejskih jelenčkov celo družino popelje po zanimivih muzejskih zbirkah. Na ta način spoznate muzejske zbirke na zabaven in poučen način in odkrivate skrite kotičke muzeja. Izpostavljeni so interaktivni kotički, kjer lahko tipate, vohate, poslušate in se na ta način še bolj spoznate s temami, ki jih muzej predstavlja.

KURNIKOVA HIŠA

Od muzeja se lahko odpravite proti Kurnikovi hiši, ki je najstarejša hiša v Tržiču. Do nje se od cerkve sv. Andreja odpravite mimo firbc vokna po Partizanski ulici. Prečkate most čez Tržiško Bistrico in tam že opazite najstarejšo hišo v Tržiču.

Kontakt in več informacij

Tržiški muzej, Muzejska 11, 4290 Tržič
T: 04 53 15 500
E: trziski.muzej@guest.arnes.si

Delovni čas

Od torka do nedelje od 10. do 18. ure. Muzej je zaprt med državnimi prazniki, razen 8. februarja. Za najavljene skupine odprto tudi po dogovoru.

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...