Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Tek po ulicah Tržiča

Mestece stisnjeno v ozko dolino je morda neobičajen tekaški cilj, a vas trasa, ki je speljana po starem mestnem jedru mimo cerkvice sv. Andreja, rojstne hiše pesnika Kurnika, Dvorane tržiških olimpijcev ... ne bo razočarala. Živahen mestni utrip, lepe nagrade in pestro dogajanje pa so še dodatna vzpodbuda za vse tekače.

Tek je tradicionalno prvi v sezoni tekaške serije Gorenjska, moj planet, in  je namenjen vsem generacijam tekačev. Začela se bo s tekom družin s predšolskimi otroki, nadaljevala s teki osnovnošolskih otrok in vrhunec dosegla z glavnima tekoma na 10 in 5 km. Prireditev je popestrena s tekmovanjem v hitri hoji, progi na 10 in 5 km pa štejeta tudi za državno veteransko prvenstvo.

Časovnica prireditve:

~Družine s predšolskimi otroki na 400 m ob 10.15 uri
~Tek za osnovnošolce ob 10.30 uri
~Tek po ulicah Tržiča + veteransko DP 10 in 5 km ob 11.30 uri
~Hitra hoja ob 11.30 uri

Prijave na dogodek so odprte. Prijavnina za odrasle na 10 in 5 km je v predprijavi 10 €, na dan tekmovanja 12 €. Prijavnine za osnovnošolsko mladino ni. Za družinsko tekmovanje prijavnino plačajo le tekači starši. Zanje je plačilo veljavno tudi za tek na 5 in 10 km.

Tekmovalci tekmujejo v različnih starostnih kategorijah. Za točkovanje serije Gorenjska, moj planet 2019 štejeta teka odraslih na 10 in 5 km. Točkovanje bo izvedeno po kategorijah serije Gorenjska, moj planet, ki se razlikujejo od kategorij Teka po ulicah Tržiča. Za udeležbo na seriji Gorenjska, moj planet 2019 štejejo tudi teki osnovnošolske mladine.

Datum naslednje prireditve

sobota, 6. april 2019

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...