Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Tek po ulicah Tržiča

Mestece v osrčju Karavank, stisnjeno v ozko dolino, je morda neobičajen tekaški cilj, a vas trasa, speljana po mestnem jedru, zagotovo ne bo razočarala. Živahen mestni utrip, lepe nagrade in pestro dogajanje pa so še dodatna vzpodbuda za vse tekače.

Organizatorja 15. Teka po ulicah Tržiča, Športna zveza Tržič in Vrtec Tržič, bosta v soboto, 2. aprila 2022 izpeljala tek, na katerem bodo združene vse generacije. Tekli bodo otroci iz vrtcev, njihovi starši, osnovnošolci, člani in veterani.

Tek je tradicionalno prvi v sezoni tekaške serije Gorenjska, moj planet in je namenjen vsem generacijam tekačev. Start teka bo ob 10. uri. Tekmovanje šteje za serijo Gorenjska moj planet in za točke Tržiškega pokala.

Start in cilj za vse generacije bo pri avtobusni postaji. Trasa teka vodi glavni tržiški ulici, Trgu svobode do cerkve sv. Andreja in nazaj. Nato po ulici Balos v obnovljen kompleks bivše Bombažne predilnice in tkalnice Tržič ter po isti trasi nazaj. Program prireditve

Program prireditve

10.00 tek na 700 metrov za družine s predšolskimi otroki
10.30 tek za osnovnošolce 
11.30 Tek po ulicah Tržiča – ženske 5km (3 krogi), moški 10 km (6 krogov)

Tekmovanje bo potekalo ob podpori Občini Tržič in Fundacije za šport. Izvedeno pa bo ob ugodni epidemiološki sliki in v skladu z navodili NIJZ.

Razpis za tek in podrobnejše informacije so dostopni na tej povezavi: http://www.gorenjska-mojplanet.si/.

Zaradi izvedbe prireditve bodo na dan 2. 4. 2022 med 7. in 15. uro popolne zapore občinskih kategoriziranih cest;

  • Trg svobode od Cankarjeve ceste do Partizanske ulice. Obvoz bo voden izmenično enosmerno preko Partizanske ulice, za tovorna vozila obvoza ni. 
  • Balos od križišča s Trgom svobode do križišča z Blejsko cesto. Obvoza ni, promet s parkirišč se bo sproščal v času prekinitev. 
  • Blejska cesta od Predilniške ceste (Paviljon NOB) do Balosa 6 (Gasilski dom Tržič). Obvoza ni, promet s parkirišč se bo sproščal v času prekinitev.
  • Predilniška cesta od Blejske ulice do Spodnje Bistrice (cesta skozi območje BPT).  Obvoza ni, promet s parkirišč se bo sproščal v času prekinitev.

Datum naslednje prireditve

sobota, 2. april 2022

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...