Pojdi na glavno vsebino
Moj izbor

Gorenjska.bike

Gorenjska.bike je avtomatiziran kolesarski sistem na območju občin Jesenice, Naklo, Radovljica, Tržič in Kranj. Do izposoje in vožnje po poteh Gorenjske vas loči le nekaj trenutkov.

Odličen kolesarski sistem ni namenjen le kolesarjenju iz ene občine v drugo. V Tržiču vas čaka veliko kolesarskih poti, cest in kotičkov, vrednih ogleda, ki jih lahko obiščete s kolesom Gorenjska.bike.

Predlogi za izlet s kolesom

Dovžanova soteska

Dovžanova soteska

Dovžanova soteska se nahaja v osrčju Karavank in predstavlja eno od geološko najzanimivejših območij v Sloveniji. Oddaljena je 4,5 km od centra Tržiča oziroma 30 minut vožnje s kolesom. Naravni spomenik odlikuje velika pestrost sendimentnih kamnin in fosilnih ostankov.

Vabimo vas, da se sprehodite po Razgledni učni poti in Gozdni učni poti skozi sotesko in spoznate bogato geološko dediščino, ki jo je razkrila gorska reka Tržiška Bistrica.

Rožnovenska pot po kolesarsko

Rožnovenska pot

Rožnovenska romarska pot je edinstvena na svetu. Ima obliko rožnega venca, a je ta tako velik, da je skrit očem. Iz Tržiča se podate čez Brda in Dobrave proti Baziliki Marije Pomagaj na Brezjah. Krožna pot, ki vas vodi skozi senčne gozdove in prek cvetočih travnikov, pomiri um in sprosti telo.

Lahkotno kolesarjenje po Poti treh zvonov

Pot treh zvonov

Nezahtevna kolesarska trasa vas popelje čez Udin boršt po Poti treh zvonov. Blizu poti se nahaja naravoslovna učna pot po mokrišču Blata, v Žiganji vasi pa lahko vstopite v deblo več kot 500 let stare vaške lipe.
Večji del poti poteka po dobri makedamski gozdni poti, zato je prevozna skoraj v vsakem vremenu.

POSTAJALIŠČA V OBČINI TRŽIČ

1. Postaja Tržič Občina

Postaja Tržič Občina

2. Postaja Tržič BPT

3. Postaja Deteljica

Postaja deteljica


O SISTEMU

V sistemu Gorenjska.bike je v Kranju, na Jesenicah, v Radovljici, Tržiču in Naklem na voljo kar 245 koles. Uporabniki si kolo lahko izposodite oz. vrnete na katerikoli postaji sistema Gorenjska.bike. Seznam postajališč

Za uporabo je potrebna registracija v sistem. V sistem se uporabniki lahko prijavite preko spletne strani ali preko aplikacije za pametne telefone MOBILN.SI.

Uporaba je preprosta, izposoja in vračilo kolesa vzameta le nekaj trenutkov. Vsaka kolesarnica ima samopostrežni terminal, ključavnice in kolesa.
Sistem deluje od marca do novembra.

Cenik izposoje

Veljavnost paketa je eno leto od dneva nakupa.

1. Letni paket

Navadno in električno kolo: 25,00€

2. Mesečni paket

Navadno in električno kolo: 25,00€

3. 3 dnevni paket

Navadno in električno kolo: 3,00€

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...