Skip to content
My selection

Hop-on & Discover

Odkrivajte znamenitosti in spoznavajte lokalne zgodbe v družbi lokalnega vodnika vsak dan v tednu v juliju in avgustu. Spoznajte edinstveno kulturno dediščino in se predajte čarobnosti dih jemajočih naravnih biserov. Odkrivajte zanimive kraje in njihove znamenitosti na poldnevnih poletnih izletih.

Pridružite se poldnevnim vodenim ogledom, na katerih boste obiskali in raziskali navdihujoče gorenjske kraje. Večina izletov se začne na Bledu, turističen avtobus pa goste pobere tudi v vseh večjih kampih ter na izbranih avtobusnih postajah v Lescah in v Radovljici.

Vsak dan v tednu dopoldan lahko odkrivate zanimive kraje in naravne znamenitosti v bližini Bleda: Radovljica, Begunje, Kropa, Tržič, Jesenice, en dan v tednu pa z lokalnim vodnikom odkrivate Bled

Edinstvena Dovžanova soteska in mesto Tržič

Vsak PONEDELJEK: Bled - Dovžanova soteska - Tržič - Bled

Na sprehodu po slikoviti Dovžanovi soteski vam bo lokalni vodnik razkril njeno izjemno geološko bogastvo. Nadaljevali boste z ogledom starega mestnega jedra Tržiča nižje v dolini, ki ga je zaznamovala bogata obrtniška preteklost.

Opis izleta

Izlet pričenjamo v Dovžanovi soteski – slikoviti dolini z izjemnim geološkim bogastvom, kjer vam bo lokalni vodnik razkril čudovito zgodbo o nenavadnih živih bitjih in spreminjanju okolij v daljni geološki preteklosti. 

Polni novih spoznanj se boste odpeljali v tržiško mesto jedro. Tam vas pričaka zmaj iz petelinjega jajca, ki je po legendi kriv za nastanek današnjega Tržiča. Poleg te legende boste v družbi lokalnega vodnika spoznali še zgodbe o čevljarjih, nogavičarjih, usnjarjih, barvarjih in kovačih, ki so v cvetočem obrtniškem mestu za svoje delo izkoriščali vodno silo Mošenika in Tržiške Bistrice ter bližino živahne trgovske poti preko Ljubelja. 

Na poti lahko obiščete še:

PODLJUBELJSKA DOLINA Z RUDNIKOM IN TABORIŠČEM

Vsak PETEK: Bled - Šentanski rudnik - Ljubelj - Bled

Obiščite nekdanji rudnik živega srebra v bližini Tržiča in spominski parki nekdanjega koncentracijskega taborišča na Ljubelju. 

Opis izleta

Z avtobusom se boste odpeljali do zaselka Lajb, kjer je pod površjem jugovzhodnega pobočja Begunjščice skrit 5 kilometrski, v celoti ohranjen jamski sistem nekdanjega rudnika živega srebra (Šentanski rudnik). Z lokalnim vodnikom, ki vam bo prestavil zgodovino rudarjenja, današnje življenje v rudniku ter nastanek kraških pojavov, se boste sprehodili po delu Antonovega rova na petem obzorju.

Sledi kratka vožnja z avtobusom do prostora, kjer je med letoma 1943 in 1945 stalo koncentracijsko taborišče Ljubelj/Mauthausen za jetnike 15 evropskih narodov, ki so gradili predor Ljubelj za nemški rajh. Z vodnikom se sprehodite po spominskem parku z ostalinami taboriščnih barak, drugih poslopij in krematorija mimo spomenika »Obtožujem/J'accuse«.

Na poti lahko obiščete tudi:

  • Razstava »KT Ljubelj/ Mauthausen 1943-45

OGLEJTE SI BROŠURO

CENIK

Cena poldnevnega izleta: 25 € na osebo, brezplačno za otroke do 10 let.
Cena vključuje prevoz z avtobusom, vodenje na avtobusu ter po znamenitostih v programu, organizacijo izleta, DDV.
V ceno niso vključene vstopnine v muzeje, razen tam, kjer je to posebej navedeno.

Vstopnice lahko kupite TUKAJ.

Poldnevni izleti z avtobusom so brezplačni za imetnike kartice gosta Julijske Alpe: Radovljica in Julijske Alpe: Bled.

Za več informacij se lahko obrnete na turistično informacijski center v vašem kraju ali na recepcijo vašega nastanitvenega obrata.

Ste vedeli, da:

  • je v turistični sezoni 2021 avtobus Hop-On Hop-Off preoblikovan v vodene poldnevne izlete?
  • turisti na avtobusu obiščejo tudi zanimivosti, ki so ostalim obiskovalcem le redko dostopne?
  • da vam bo lokalni vodnik predstavil zanimivosti in posebnosti krajev, ki jih obiščete?
  • da je prav vsak dan v tednu na voljo druga tura?
  • da je večina izletov pripravljenih tako, da si boste na poti lahko vzeli čas za uživanje v lokalni kulinariki ali za samostojne oglede dodatnih zanimivosti?
This website uses cookies to improve its performance.
These cookies do not affect your privacy. More ...